Mijn aanpak

Uw huis verkopen in Groningen? Mijn aanpak:

Deze waardebepaling geeft u een duidelijke indruk van de huidige waarde van uw woning en de mogelijkheden bij verkoop.
Ik stel de overeenkomst op die wij beide ondertekenen en waarin alle (prijs)afspraken worden vastgelegd. Zo komen we niet voor verrassingen te staan tijdens het verkooptraject.
Ik ga het kadaster, de gemeentelijke instanties, Vereniging van Eigenaren etc. raadplegen om alle juridische, milieutechnische en bouwkundige aspecten van uw woning te onderzoeken. U verzamelt in de tussentijd alle benodigde documenten, zoals het eigendomsbewijs, eventuele stukken van de Vereniging van Eigenaren, plattegronden etc. Vervolgens vult u de VBO vragenlijst in, die onder andere antwoord geeft op de meest gestelde vragen van kijkers. Daarnaast lopen we gezamenlijk de door u ingevulde lijst van roerende zaken door, om misverstanden daarover te voorkomen. In deze lijst geeft u namelijk aan wat er wel en niet in de woning achterblijft bij verkoop.
Een professionele vastgoedfotograaf komt bij u langs voor een fotoreportage en ondertussen maak ik een omschrijving van de woning die we gaan gebruiken voor de brochure, vermelding op internet etc. Er wordt een stijlvolle full colour-brochure gemaakt waarin alle bijzondere en noemenswaardige aspecten van uw woning worden vermeld.
Uw woning wordt vermeld op onder andere Funda.nl en huisvangroningen.nl.
Ik adviseer over hoe u uw eigen sociale netwerken effectief kan inzetten bij de verkoop van uw huis. Uw connecties zijn immers belangrijke verkoopambassadeurs. Minimaal drie keer per jaar kunt u deelnemen aan de Open Huizenroute van bijvoorbeeld de VBO of de MVA. Daarnaast is er uiteraard de mogelijkheid om individueel een open huis te organiseren. Ik plaats een opvallend TE KOOP-bord of poster aan uw woning. Indien u dit niet wilt, is dat geen probleem. Uw woning wordt aangeboden aan mijn uitgebreide bestand van actieve huizenzoekers en collega VBO-makelaars via het VBO-intranet. Dat is het onderlinge uitwisselingssysteem van de VBO-makelaars.
U wordt ruim van tevoren geïnformeerd over de ingeplande bezichtigingen en na de afspraak zal ik u hier telefonisch en online verslag van doen. Tijdens de bezichtiging geef ik de kijker alle tijd om op zijn/haar gemak uw woning te verkennen.
Ik voer de onderhandelingen met de koper. Dat gebeurt uiteraard altijd in overleg met u.
Tussentijds sta ik te allen tijde voor u klaar en stel ik u regelmatig op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent uw woningverkoop. Waar nodig is er altijd ruimte en tijd om het plan van aanpak bij te sturen of aan te passen. Bij interessante (nieuwe) advertentiemogelijkheden adviseer ik u direct. ik begeleid u bij de gang naar de notaris voor het tekenen van de koopakte. Op de dag van de overdracht sta ik u bij gedurende de eindinspectie en ondertekening van de leveringsakte.
Voor, tijdens en na het succesvol afronden van de verkoop sta ik u met veel genoegen bij als persoonlijk adviseur en vraagbaak.