't Huis van Groningen Makelaars
't Huis van Groningen Makelaars

Mijn aanpak

Aanpak van 't Huis van Groningen Makelaars

Als koper van een huis of appartement word je geacht je goed te informeren over allerlei juridische en bouwtechnische zaken. Voor de meeste mensen is dat geen dagelijkse kost. Voor 't Huis van Groningen Makelaars wel. Of het nu gaat om 'slapende verenigingen van eigenaren, 'hangende' bouwvergunningen, asbestdaken of vervuilde grond: 't Huis van Groningen Makelaars weet van de hoed en de rand. En staat je graag terzijde. Deskundig. Persoonlijk. Betrokken.

Een full service aankooptraject ziet er bij ‘t Huis van Groningen Makelaars zo uit:

In een uitgebreid kennismakingsgesprek bespreken we je woonwensen en bekijken we wat er met jouw budget mogelijk is. We bespreken financieringsmogelijkheden en inventariseren of er appartementen of huizen te koop staan die aan je wensen voldoen. We bespreken welke diensten je van ons afneemt en welke prijskaartje daaraan hangt. Je woonwensen, je budget en de gemaakte (prijs)afspraken leggen we schriftelijk vast.
Je ontvangt dagelijks een mail van 't Huis van Groningen Makelaars met nieuw woningaanbod. Soms zijn dit automatisch gegenereerde e-mails op basis van bepaalde zoekcriteria, vaker zijn het berichten waarin wij onze opmerkingen en kanttekeningen al hebben toegevoegd, zodat je snel kunt beoordelen of je wilt gaan kijken.
U ontvangt dagelijks het nieuwe woningaanbod per e-mail. Ik stuur u dit aanbod niet zomaar met een druk op de knop toe, maar zal het ook vast voor u doornemen en waar nodig voorzien van opmerkingen en kanttekeningen.
Eventuele bezichtigingsafspraken plannen wij voor je in. Uiteraard gaat je makelaar met je mee naar de bezichtiging: twee zien meer dan één!
Hebben we je droomhuis gevonden? Dan raadplegen wij het Kadaster, gemeentelijke instanties, een eventuele Vereniging van Eigenaren etc. Ook doen we een waardebepaling en beoordelen we de bouwkundige staat van de woning. We zetten de relevante juridische, milieutechnische en bouwkundige aspecten van de woning overzichtelijk voor je op een rij in een beknopt rapport.
Onderhandelen, zeker over zoiets groots en kostbaars als een huis, is een vak. Wij verstaan dat vak. Wanneer je serieuze belangstelling hebt voor een woning, voeren wij de gesprekken voor je. Natuurlijk in gezamenlijk overleg, want het gaat om jouw huis en jouw portemonnee. Maar wij letten niet alleen op een zo gunstig mogelijke, maar ook op gunstige koop- en aanvaardingsvoorwaarden.
Wij beoordelen de koopakte en adviseren je desgewenst over een geschikte notaris. We inspecteren samen met jou de woning op de dag van de overdracht en begeleiden je daarna naar de notaris voor het ondertekenen van de leveringsakte.
Een huis kopen doen de meeste mensen niet elke dag. Wij wel. Onze kennis en ervaring stellen we graag beschikbaar. We houden ontwikkelingen en kansen op de Groningse woningmarkt nauwlettend voor je in de gaten. Je kunt met vragen en/of veranderde woonwensen altijd bij ons terecht. Onze begeleiding is pas afgelopen als de leveringsakte bij de notaris is ondertekend!