't Huis van Groningen Makelaars
't Huis van Groningen Makelaars

Verkooptips

Alvast wat belangrijke verkooptips

 • OPGERUIMD STAAT NETJES
  Niets is belangrijker dan dat je huis opgeruimd en geordend is tijdens een bezichtiging. Ga er voor de zekerheid maar van uit dat kijkers ook in keukenkastjes en andere opbergruimten willen kijken.
 • (HUIS)DIEREN
  Mocht je huisdieren hebben, dan is het beter dat deze niet aanwezig zijn tijdens bezichtigingen en dat alle dierenaccessoires (zoals de kattenbak en voederbakjes) uit het zicht zijn.
 • SCHOON EN FRIS
  Maak bedden op, zorg voor een leeg aanrecht en zorg dat de badkamertegels blinken! Een schoon, fris huis wekt direct de indruk dat uw huis altijd netjes en met zorg is onderhouden. Kopers vinden dat erg belangrijk en het versterkt dus je onderhandelingspositie.
 • KLEINE KLUSJES
  Maak een einde aan lekkende kranen, klemmende of piepende deuren en afbladderend behang. Vind je dat te duur of te tijdrovend? Bedenk dan dat potentiële kopers dat waarschijnlijk ook vinden
 • RUST EN RUIMTE
  Zorg voor rust en ruimte tijdens bezichtigingen. Laat geen apparaten (wasmachine, afwasmachine) draaien en zet de televisie uit. Zorg voor een vredige, rustige sfeer in je woning. Zorg ook voor rust in de tuin: hark 'm aan en maai het gras.
 • STYLING
  · Heb je een uitgesproken inrichting, bijvoorbeeld met felle of donkere kleuren, groot of zeer markant meubilair of een grote collectie voorwerpen? Overweeg om de inrichting neutraler te maken voordat je je huis te koop zet. De ervaring wijst uit dat een in aarde- of lichte tinten geschilderd huis zichzelf het beste presenteert. Bedenk dat veel kleine spullen een ruimte rommelig maken en kleiner doen lijken; overweeg om deze spullen (tijdelijk) te verwijderen.